NPO Radio 5

Nieuwe podcast: De Smaak van Vroeger

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast: De Smaak van Vroeger

Janny van der Heijden gaat het hele land door op zoek naar vergeten verhalen over het eten van toen. Van de lammetjespap en pulptaart in de oorlogsjaren tot de luxueuze feestgerechten konijn in 't zuur en biefstuk met zeekraal: Janny gaat in gesprek met ouderen die nog precies weten wat er vroeger op tafel stond rond etenstijd.

Limburgse klassiekers

Janny bezoekt in Limburg mevrouw Van Der Heijde. Ze is opgegroeid in een welgesteld gezin in Valkenburg. In haar jeugd was die stad een florerende toeristische bestemming met luxe hotels en restaurants in het hogere segment. Haar vader had een enorme moestuin en het gezin at altijd van eigen grond. Haar moeder kookte graag en maakte Limburgse klassiekers zoals konijn in het zuur. Mevrouw van der Heijde: ‘Eén van de lekkerste dingen uit die tijd was balkenbrij. Lekker krokant en bruin gebakken in boter en dan met appel’.

Beluister nu aflevering 1:

#1 - Mevrouw van der Heijde (86) uit Valkenburg, Limburg - Janny over Prikkels

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.

Gerelateerde podcast

Janny over Prikkels

Janny over Prikkels