NPO Radio 5
MAX

Luister nu: De geboden van Slagter en Dresselhuys

foto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister nu: De geboden van Slagter en Dresselhuys

Jan Slagter en Ciska Dresselhuys spreken met ex-gereformeerden over hun gedeelde jeugdherinneringen.

Aflevering 1 met Lenette van Dongen

In deze aflevering is cabaretier Lenette van Dongen te gast. Ze vertelt onder andere wat ze uit haar gereformeerde opvoeding heeft meegenomen in haar dagelijks leven. Maar ook hoe ze seksueel werd lastig gevallen door haar eigen dominee en hij er zo voor zorgde dat Lenette ten minste zeven jaar niets meer met het geloof te maken wilde hebben.

Quote

Bidden voor het eten deden we vroeger wel. Maar ook met één oog op je gehaktbal, zodat die niet gejat zou worden.

Lenette van Dongen

#2 - Evert ten Napel over stiekem sporten op zondag, Jan was drag queen en Cisca windt zich op over Amerika - Slagter en Dresselhuys werken door!

Ciska en Jan introduceren hun podcast

De Geboden van Slagter en Dresselhuys

Wekelijks spreken Cisca Dresselhuys en Jan Slagter met een ex-gereformeerde gast over hoe het geloof hun leven heeft veranderd en nog steeds beïnvloedt. Ook doen Slagter en Dresselhuys, die beiden al lang niet meer naar de kerk gaan, een boekje open over hun eigen gereformeerde opvoeding.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.

Alle podcasts van NPO Radio 5 vind je hier: https://www.nporadio5.nl/podca...

Alle podcasts van Omroep MAX vind je hier: https://linktr.ee/omroepmax