NPO Radio 5

Hoera! Dolly Parton is jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoera! Dolly Parton is jarig

Dolly Parton heeft op 19 januari de prachtige leeftijd van 70 jaar bereikt. Daarom willen we haar graag extra veel horen op deze mooie dag. Dit zijn haar leukste duetten!

Don Henley

Hier staat Dolly Parton op het podium met Eagle Don Henley. Ze zingen een cover van het nummer 'When I Stop Dreaming' van het Amerikaanse duo The Louvin Brothers.

Melissa Etheridge

Jolene kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met duetten. Het is misschien wel één van de bekendste nummers van Dolly Parton en hier zingt ze het samen met de Amerikaanse zangeres Melissa Etheridge.

Kenny Rodgers

Samen met Dolly Parton heeft Kenny Rodgers veel duetten gezongen. Hier zingen ze 'I Will Always Love You'. Dit nummer is later veel gecoverd, waaronder door Whitney Houston die er een grote hit mee heeft.

Linda Ronstadt en Emmylou Harris

Dolly Parton heeft in de jaren '70 ook haar eigen televisieshow, waarin ze vaak optreedt met haar gasten. Hier zingt ze het nummer 'The Sweetest Gift' met Linda Rondstadt en Emmylou Harris.

Norah Jones

Voor dit laatste duet komt Dolly Parton bij zangeres Norah Jones het podium in Nashville op. Samen zingen ze het nummer 'Creepin' In'. Dit duet staat ook op het album Feels Like Home van Norah Jones.