NPO Radio 5

Podcast-tip: Marieke is VVT verpleegkundige

foto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Marieke is VVT verpleegkundige

Als radioverslaggever kruist Joris Kreugel door het hele land. In zijn werk staan plezier en passie voorop. Maar hoe staan andere mensen tegenover hun werk? Om meer te weten te komen over de drijfveren van werkend Nederland loopt Joris iedere week met iemand mee. Zijn ontmoetingen hoor je in Werk In Uitvoering (MAX).

‘Je hebt hier soms een teflonlaagje nodig.'

Marieke (49) werkt 36 uur per week bij Stichting De Rijnhoven in Harmelen als VVT verpleegkundige. (VVT = Verpleeghuis/Verzorging/Thuiszorg.) Ze zit 25 jaar in het vak en heeft het erg zien veranderen in al die jaren. In de zorginstelling waar zij werkt wonen ouderen met verschillende vormen van dementie. Als verpleegkundige ziet ze de bewoners zelf, geeft ze consulten aan verzorgers en begeleidt ze opleiders. Het werken met dementerende ouderen maakt het vak afwisselend en uitdagend. Een werkdag is nooit saai.

Marieke heeft een zoon die in de ICT werkt. Hij verdient op zijn 23e meer dan zijn moeder. Dat vinden ze allebei eigenlijk een gek idee:

Werk in uitvoering: Marieke van den Enden, de verpleegkundige - Werk in Uitvoering

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.

Gerelateerde podcast

Werk in Uitvoering

Werk in Uitvoering