NPO Radio 5

49 jaar geleden namen The Beatles...

  1. Nieuwschevron right
  2. 49 jaar geleden namen The Beatles...

Vandaag in 1967 namen The Beatles hun twee singles 'I Am A Walrus' en 'Your Mother Should Know' op. Wat is het verhaal achter deze nummers?

Tour

Beide nummers staan op het album Magical Mystery Tour. Het album deelt de naam met hun tour door Engeland. Van deze tour is hun derde en gelijknamige televisiefilm gemaakt.

'I Am The Walrus'

'I Am The Walrus' staat op de B-kant van de single 'Hello Goodbye'. Waar het nummer over gaat is net zo raadselachtig als het nummer zelf. Er zijn verschillende theorieën over. Twee van die theorieën lichten we aan je toe:

  • Bob Dylan is in de jaren 60 populair met zijn protestsongs en raadselachtige teksten. John Lennon is ervan overtuigd dat hij dit soort dingen ook kan schrijven en wil dat bewijzen met 'I Am A Walrus'.

  • John Lennon krijgt een brief van een docent van de school waarop hij heeft gestudeerd. Haar leerlingen zouden als opdracht de songteksten van The Beatles moeten ontcijferen. Lennon voelt zich hier erg door vereerd maar vindt het tegelijkertijd onbegrijpelijk dat een leraar hier zoveel tijd in steekt. Als reactie en grap maakt Lennon daarom een onverklaarbaar nummer.

Beluister hier 'I Am A Walrus' van The Beatles:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Your Mother Should Know'

'Your Mother Should Know' is gebruikt in de laatste scene van de Magical Mystery Tour. The Beatles dansen op dit nummer in smokings. Voor de opname van het lied waren drie sessies nodig: 22 augustus, 16 en 29 september 1967. Paul McCartney schreef het nummer: "I was basically trying to say your mother might know more than you think she does. Give her credit."

Beluister hier The Beatles met 'Your Mother Should Know':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.