NPO Radio 5

Willeke Alberti ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Willeke Alberti ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award

Willeke Alberti is onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Ze ontving de prijs tijdens het programma Volgspot (KRO-NCRV).

Zo klonk de verrassing:

Willeke ontvangt de NPO Radio 5 Evergreen Award 2022

button arrow
button arrow
foto: NPO Radio 5

Alberti is sinds de jaren 50 succesvol als zangeres; solo en in duetten met haar vader Willy, Paul de Leeuw en André van Duin.

Koningin

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Spiegelbeeld, Telkens Weer, Ome Jan, De Glimlach Van Een Kind, Samen Zijn of Het Oude Huis: slechts een greep uit het indrukwekkende oeuvre van Willeke Alberti. Al decennialang vervult zij de harten van veel Nederlanders met haar prachtige liedjes. Ze brengt warmte in de huiskamer, bijvoorbeeld via NPO Radio 5, en bezorgt tal van mensen mooie momenten met haar optredens, van theaters tot zorgcentra. Willeke Alberti is de koningin van het Nederlandse lied en daarom eren wij haar dit jaar met de NPO Radio 5 Evergreen Award.”

Eregalerij

Eerder ontvingen Boudewijn de Groot (2021) en Rob de Nijs (2020) de NPO Radio 5 Evergreen Award.

Evergreen Top 1000

Willeke Alberti staat in 2022 met vier nummers in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5: Spiegelbeeld (#391), Telkens Weer (#452), Het Oude Huis (#879) en Samen Zijn (#916).

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST