NPO Radio 5

Evergreen Award 2021 voor Boudewijn de Groot

foto: Jessie Kampfoto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. Evergreen Award 2021 voor Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot is vandaag onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. De Groot ontving de prijs tijdens het NPO Radio 5-programma Arbeidsvitaminen.


Beluister de uitreiking:

Boudewijn de Groot in de Evergreen Top 1000

Boudewijn de Groot behoort steevast tot de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Dit jaar stond hij met dertien nummers in de lijst.

Een chansonnier van eigen bodem

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Boudewijn de Groot is een van weinige échte chansonniers van eigen bodem. Een grootheid die al decennialang zijn stempel op de Nederlandse muziek drukt. Hij werkte succesvol samen met tekstschrijver Lennaert Nijgh en tal van artiesten. Steeds weer zoekend naar een net iets andere richting. Zijn oeuvre bestaat uit een haast eindeloze verzameling van liedjes waarvan er velen onderdeel zijn van ons collectieve geheugen. Dat alles maakt dat Boudewijn de Groot dit jaar geëerd wordt met de NPO Radio 5 Evergreen Award.”


De favoriete muziek van Boudewijn de Groot

Voor de uitreiking was Boudewijn de Groot een uur te gast in het programma Arbeidsvitaminen, waar hij zijn favoriete muziek deelde, waaronder muziek van Randy Newman, Henny Vrienten, Roosbeef, Stef Bos en The Scene.

Beluister het bijzondere uur:

Boudewijn de Groot links en Radio 5 zendermanager Peter de Vries

foto: Jessie Kamp