NPO Radio 5

Podcast 100 Jaar Radio: Raden Maar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast 100 Jaar Radio: Raden Maar!

De humor van Kees Schilperoort was onbegrensd, zijn populariteit bij met name iets oudere dames ongekend.

In de derde aflevering van de podcastserie '100 Jaar Radio' praat Bert Kranenbarg met Hans van Willigenburg, Annette van Trigt en Erik de Zwart, drie presentatoren die intensief samenwerkten met de legendarische Kees Schilperoort. Hij maakte ‘Raden Maar’, ‘De Stemband’ en ‘De Piepshow’ voor achtereenvolgens de KRO, Veronica en Radio 538.

Jenever

De humor van Kees Schilperoort was onbegrensd, zijn populariteit bij met name iets oudere dames ongekend. Na zijn pensionering ging hij dankzij een carnavalsplaat aan de slag bij Veronica waar een fles jenever een in zijn contract vastgelegde secundaire arbeidsvoorwaarde werd.

#11 - 'Raden Maar' met Hans van Willigenburg, Annette van Trigt en Erik de Zwart - RadioReuzen

100 Jaar Radio podcast

Iedere donderdagmiddag in 2019 viert ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5 de verjaardag van de radio. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat het eerste radioprogramma in Nederland werd gemaakt. Daarom staat ‘Bert op 5’ wekelijks stil bij bijzondere radio uit het verleden, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Jingleweb.nl.

Ook maakte Bert Kranenbarg in deze serie portretten over ‘Met het oog op morgen’, ‘De toestand in de wereld’ (door mr. G.B.J. Hiltermann), ‘Oude Radio’ en ‘De Stemband’ (met Kees Schilperoort) en Cappuccino.

Alle portretten zijn als uitgebreide podcast terug te luisteren via nporadio5.nl en de bekende podcastkanalen.

100 Jaar Radio
Maker: Bert Kranenbarg