100 Jaar Radio
Bert Kranenbarg (Bert op 5, KRO-NCRV) maakt in het kader van 100 Jaar Radio 10 portretten van legendarische radioprogramma's.

Podcasts afleveringen

Honderd Jaar Radio Aflevering 4: Heel Oude Radio

Amusement op de radio begon al voor de Tweede Wereldoorlog. Bert Kranenbarg praat met mediahistoricus Bas Agterberg van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid over de amusementsprogramma’s die de radio van toen leuk maakten:
‘De Bonte Dinsdagavondtrein’, ‘Showboat’, ‘Mastklimmen’ en ‘Paul Vlaanderen’.
.

100 Jaar Radio Aflevering 3: Raden Maar

De humor van Kees Schilperoort was onbegrensd, zijn populariteit bij met name iets oudere dames ongekend. Bert Kranenbarg praat met Hans van Willigenburg, Annette van Trigt en Erik de Zwart, drie presentatoren die intensief samenwerkten met Schilperoort. Hij maakte ‘Raden Maar’, ‘De Stemband’ en ‘De Piepshow’ voor achtereenvolgens de KRO, Veronica en Radio 538.

.

100 Jaar Radio Aflevering 2: De toestand in de wereld

‘Bert op 5’ viert 100 jaar radio. In 2019 met 10 portretten van legendarische radioprogramma’s. Aflevering 2 gaat over ‘De toestand in de wereld’ door mr. G.B.J. Hiltermann, (fragmenten van de AVRO en de VPRO) met Paul Witteman en Hans Wiegel.

100 Jaar Radio Aflevering 1: Met Het Oog Op Morgen

'Bert op 5' viert 100 jaar radio. In 2019 10 portretten van legendarische radioprogramma's. Aflevering 1: 'Met het oog op morgen' met Koos Postema, Govert van Brakel, Herman van der Velden en Hans Hogendoorn.