NPO Radio 5

Podcast-tip: Duik in de Dik Voormekaarshow

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Duik in de Dik Voormekaarshow

Bij het 100-jarig bestaan van de radio in november 2019 is de Dik Voormekaarshow door de luisteraars van NPO Radio 5 en NPO Radio 1 uitgeroepen tot de nummer 1 van de Onvergetelijke Luisterlijst. André van Duin noemt dat onvoorstelbaar: "Dat is toch wel wat. Ik denk dat het ook niet helemaal waar is. Er zijn best mooiere programma’s geweest en betere programma’s. Maar misschien qua uitstraling en qua uniek radioprogramma. Misschien was het een breekijzer voor veel andere programma's."

#35 - Dik Voormekaarshow, met André van Duin en Ferry de Groot - RadioReuzen

Bert Kranenbarg met de makers van de Dik Voormekaar Show

foto: Facebook.com/Bertop5

10 vragen over de Dikvoormekaarshow aan André van Duin en Ferry de Groot

Ferry de Groot verklaart het succes als volgt: "André en ik zijn in de basis in elke situatie op zoek naar iets dat mis kan gaan. Nog steeds zie ik in mijn dagelijks leven dingen die zo in de Dik Voormekaarshow zouden kunnen. Zo denken wij."

Bert Kranenbarg - groot fan! - stelt tien vragen over de Dik Voormekaarshow om helemaal in het programma te duiken. Bijvoorbeeld over de typetjes en hoe ze ontstonden, over waarom de Dik Voormekaarshow zo nodig op televisie moest, over het verschil in werken met bandjes en met de computer en over waarom de Dik Voormekaarshow tijdelijk de Lach Of Ik Schietshow werd. En uiteraard de hamvraag: komen er nog nieuwe afleveringen van de Dik Voormekaarshow?

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.

Gerelateerde podcast

Los Vast

Los Vast