NPO Radio 5

Songs In The Key Of Life bestaat 40 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Songs In The Key Of Life bestaat 40 jaar

Veertig jaar geleden verscheen het dubbelalbum Songs In The Key Of Life. Het baanbrekende werk van Stevie Wonder wordt gezien als één van de beste albums uit de popgeschiedenis.

40 jaar geleden

Songs in the Key of Life is jarig! Het achttiende studioalbum van Stevie Wonder werd op 28 september 1976 uitgebracht. Zijn beste werk? "Of all the albums Songs in the Key of Life I'm most happy about. Just the time, being alive then. To be a father and then… letting go and letting God give me the energy and strength I needed", aldus Wonder himself. Op het album staan bekende hits als 'Isn't She Lovely?', 'As' en 'Sir Duke'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levensthema's

Drie jaar voor het verschijnen van het album, in 1973, raakt hij betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hij is 23 jaar en raakt in een coma. Na vier dagen komt hij weer bij bewustzijn en zegt: "Ik ben op een spirituele plek geweest. Ik weet nu wat me te doen staat: schrijven over zaken die me aan het hart gaan en moeten veranderen." Op het album staan liedjes met een boodschap die belangrijke levensthema's bezingen: de dood, politiek, geloof en de liefde. Het album geeft je een kijkje in het leven van de legende. Wonder zingt over zijn jeugd in 'I Wish' en laat zelfs familieopnames horen in de mix van 'Isn't She Lovely', een ode aan zijn dochter Aisha. Het is een invloedrijke plaat geworden die de grenzen van R&B omver heeft geblazen. Beluister hieronder het meesterwerk van Stevie Wonder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.