NPO Radio 5

Podcast-tip: Ronkende auto's en een doorgeslagen klimaat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Ronkende auto's en een doorgeslagen klimaat

In de opiniepodcast Deze Week nemen EO-presentator Joram Kaat, krantenmaker Sjirk Kuijper en relatiecoach Cocky Drost het belangrijkste nieuws van de week door. Drie christelijke opiniemakers, ieder uit een andere generatie, gaan het gesprek met elkaar aan. Soms knetterend, meestal vrolijk en altijd betrokken.

#27 - Week 32: Moedeloos van het onheilspellende klimaatrapport - Deze Week

Deze week bracht het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties onheilspannend nieuws. Het is nog erger dan we dachten. In het allerdonkerste scenario verdwijnt de Amazone en stijgt de zeespiegel tientallen meters. Joram wordt er moedeloos van. Is ons klimaatbewuste gedrag niet een druppel op een gloeiende plaat als we fossiele brandstoffen blijven uitstoten?

Cocky is juist blij met de zogenaamde klimaatdrammers. Ze hebben haar geholpen om bewuster te worden. "Ik dacht eerder altijd dat andere mensen het wel zouden oplossen. Maar ik heb een persoonlijke verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld ten aanzien van mijn kinderen. Er is nog hoop."

Gerelateerde podcast

Deze Week

Deze Week

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.