NPO Radio 5

De aankomst van Bruce Springsteen

  1. Nieuwschevron right
  2. De aankomst van Bruce Springsteen

De single 'Born To Run' betekende voor Bruce Springsteen zijn doorbraak in 1975. Nu 41 jaar later genieten we nog steeds van zijn muziek.

Eerste succes

Bruce Springsteen had al twee albums uitgebracht voordat hij met de single 'Bron To Run' kwam. De twee albums Greetings From Asbury Park, N.J. en The Wild, The Innocent and The E Street Shuffle waaren geen succes. Zijn derde album Born To Run was wel een succes en had naast 'Born To Run' nog een andere single 'Tenth Avenue Freeze-Out'.

Asbury Park

Het album gaat over een nacht in het Asbury Park in New Jersey. De verhalen worden verteld vanuit verschillende karakters. Het nummer 'Born To Run' gaat over het ontsnappen van dat park.

Autobiografie

De single deelt ook haar naam met de aankomende autobiografie van Bruce Springsteen. Het boek Born To Run wordt op 27 september 2016 uitgebracht. Hij schrijft daarin hoe hij tijdens het schrijven van zijn album Wrecking Ball met zijn depressie kampte.

In dit bericht van 7 september lees je meer over zijn depressie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Educatief

'Born To Run' heeft ook zo haar educatieve waarden. Het nummer is gebruikt in de Amerikaanse Sesamstraat. Daar werd het nummer 'Born To Add' genoemd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.