NPO Radio 5

Rod Stewart maakt ze gek

  1. Nieuwschevron right
  2. Rod Stewart maakt ze gek

Onze Weekartiest staat bekend om de piekige kapsels, sex appeal, groovy pasjes en live optredens. Maar zijn stem is en blijft zijn grootste troef.

Mondharmonica

In de jaren '60 staat Roderick David Stewart op staat met zijn mondharmonica. Zijn talent blijf niet onopgemerkt, en hij neemt zijn rauwe stem mee in o.a. Jimmy Powell & The 5 Dimensions en The All Stars. Rod 'the Mod's eerste solo single komt uit in 1964, zijn immer opvallende kapsel begint dan al vorm te krijgen:

De blues zet door in zijn verschijningen bij de Jeff Beck Group, bekijk deze bijzondere studio-opname:

Popster aanstaande

Na een aantal populaire singles met The Faces, waar de groove en pop steeds meer hoorbaar wordt, is een solo-sprong haast onvermijdelijk...

Maggie May

In 1971 staat 'Maggie May' (een lied over zijn ontmaagding met 16 jaar) op #3 in de Nederlandse hitlijsten, en de hits blijven komen. Ook 'Da Ya Think I'm Sexy' en 'Hot Legs' doen menig hart sneller kloppen:

Dijk van een stem

Met 11 top 10 hits in ons land, een dijk van een stem en een vat energie is Rod Stewart nog altijd werkzaam als artiest. Zijn nieuwste album Another Country verscheen enkele maanden geleden. In het Nederlandse programma College Tour wist de 70-jarige ster de zaal in te pakken: