NPO Radio 5

Top-albums: Eagles' Hotel California

  1. Nieuwschevron right
  2. Top-albums: Eagles' Hotel California

Wellicht heeft u die neon-verlichte letters ook in de platenkast staan... Op 15 januari 1977 stond Hotel California aan de top van onze albumlijst.

Beverly Hills

Het Hotel California was geen waarachtige plaats: op de hoes is het Beverly Hills Hotel te zien. De 'slaapplaats van de sterren' werd dankzij een kraan op de gevoelige plaat gezet.

Hotel California was het vijfde album van de band, en het eerste waarop gitarist Joe Walsh te horen is: hij verving Bernie Leadon. Op de LP staan 2 Nederlandse hitnoteringen: 'Hotel California' en 'New Kid In Town'. In thuisland de Verenigde Staten was ook 'Life In The Fast Lane' een hit.

Niet te toppen?

Dit conceptalbum, evenals voorganger Desperado, behandelt de staat Californië als een 'microcosmos', gevuld met verleidingen en gevaren. Dit is in titeltrack 'Hotel California' duidelijk te merken.

Hotel California is nog altijd de best verkopende plaat voor de band, dus lag de druk na alle lof er destijds flink op. Opvolger The Long Run kostte de heren 800.000 dollar, ruim 36 maanden en zelfs het bestaan van de band.

Hotel California

1.Hotel California 6:30


2. New Kid In Town 5:04


3. Life In The Fast Lane 4:46
4. Wasted Time 4:55
5. Wasted Time (Reprise)1:22
6. Victim Of Love 4:11
7. Pretty Maids All In A Row 4:05
8. The Last Resort 7:25


9. Try And Love Again 5:10