NPO Radio 5

Bruce Springsteen was jaren depressief

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen was jaren depressief

Dit onthulde hij onlangs in een interview. Dertig jaar geleden ging de zanger voor het eerst naar de psycholoog.

Slechte band

Als kind had Springsteen een slechte relatie met zijn vader. Niet alleen Bruce zelf kampte met een depressie. Zijn vader had ook last van mentale problemen, zo kampte hij met de stoornis agoraphobia (pleinvrees). De vader van de zanger heeft nooit de woorden 'Ik hou van je' tegen hem gezegd. "Je hoorde zijn stem breken, maar hij kon niet de woorden zeggen," aldus Springsteen. In 1998 overleed zijn vader.

Vrouw

Zijn vrouw, zangers Patti Scialfa, kan zien wanneer Bruce Springsteen sukkelt met een depressie. "Ik had een depressie van mijn 60ste tot mijn 62ste. Een jaar had ik even niks. Het begon weer op mijn 63ste tot mijn 64ste. Niet een heel goed record."

Record

Wat wel een goed record is, is zijn optreden in New Jersey. Hij brak daarmee onlangs zijn eigen oude record: een optreden van drie uur en tweeënvijftig minuten. Dit concert was speciaal ten ere van de 41ste verjaardag van zijn album Born To Run en duurde maar liefst vier uur. De muziekveteraan heeft dus nog voldoende energie.

Born To Run

De zanger heeft zeven jaar lang aan zijn autobiografie gewerkt. Hij schrijft daarin hoe hij tijdens het schrijven van zijn album Wrecking Ball met zijn depressie kampte. Op het album staat ook het nummer 'The Depression'. Op 27 september komt het langverwachte boek uit.