NPO Radio 5

Willie Nelson jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Willie Nelson jarig

Op 29 april viert countrylegende Willie Nelson zijn 84e verjaardag. Hij stond in 2016 twee keer in de Evergreen Top 1000.

Proficiat Willie!

De zanger werd geboren op 29 april 1933 in Abbott, Texas. Op zesjarige leeftijd kreeg hij muziekles via een schriftelijke cursus en in zijn tienerjaren begint hij met het maken van zijn eigen muziek en het optreden met kleine groepen in de regio. Willie Nelson is echter al wat ouder wanneer hij ook bij het grote publiek bekender aan het worden is. Willie Nelson werkt gestaag aan zijn muzikale carrière, waarbij hij voornamelijk eerst werkt als liedjesschrijver, maar later ook als performer. Hij scoort o.a. hits met 'They All Went To Mexico', 'To All The Girls I've Loved Before' en 'Always On My Mind'. Naast zijn muzikale carrière heeft Nelson ook een aantal rolletjes gespeeld in films en series en is hij actief in het milieu-activisme. Op 84-jarige leeftijd is Wilson nog steeds niet van plan om met pensioen te gaan, want onlangs bracht hij het album God's Problem Child uit.

Evergreen Top 1000

In 2016 stond de beroemde countryzanger met twee nummers in de Evergreen Top 1000: 'Always On My Mind' op nummer 352 en samen met Julio Iglesias op nummer 784 met 'To All The Girls I've Loved Before'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.