NPO Radio 5

Gedonder in de familie

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedonder in de familie

In de MAX/NPO Radio 5 podcast We hebben ruzie worden waargebeurde verhalen van familieruzies afgewisseld met uitleg van deskundigen, zoals familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt, psycholoog Steven Pont en familieopsteller Els van Steijn.

Overhoop door corona

In het voorjaar van 2020 maakt Nederland kennis met een fiks aantal coronamaatregelen. Maar niet iedereen houdt zich aan deze regels. Terwijl de één mondkapjes en handgels hamstert, heeft de ander lak aan de 1,5 meter en knuffelt rustig door. Dat leidt in menig gezin tot een conflict. Ook bij de 68-jarige Annie, die door corona haar dochter 1,5 jaar niet ziet. “Ze zei dat haar leven er zonder mij beter zou uitzien.”

Familietherapeut en docent familiedynamiek Else-Marie van den Eerenbeemt heeft het afgelopen jaar veel families bijgestaan waarin corona een bron van conflict was.Corona is een splijtzwam. Sluimerende familieconflicten komen door corona soms keihard naar boven”:

Beluister nu aflevering 1 - We hebben ruzie

In We hebben ruzie gaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel op zoek naar de oorsprong van familieruzies en de oplossing ervan. Hoe moet je het goedmaken? Of is het toch beter om elkaar nooit meer te zien?

Gerelateerde podcast

We hebben ruzie

We hebben ruzie

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.