NPO Radio 5

Oeuvre Award 2016 Rob de Nijs: Kijk terug

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oeuvre Award 2016 Rob de Nijs: Kijk terug

Zondag 20 november ontving de zanger tijdens een uniek concert de eer op NPO Radio 5.

Grondlegger

NPO Radio 5 eerde de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 35 albums en noemt Rob de Nijs een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Op 20 november 2016 nam Rob de Nijs de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in Theater Amsterdam.

Speciaal concert

Tony Neef, Nielson, Stephanie Struijk, Frederique Spigt, Henk Hofstede, Freek de Jonge, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Xander de Buisonjé brachten een lied ten gehore.

Uitzending

Het concert werd op zondag 20 november a.s. rechtstreeks op NPO Radio 5 uitgezonden! De presentatie was in handen van Jan Rietman en Jeanne Kooijmans:

Deel 1

Video niet beschikbaar

Deel 2

Video niet beschikbaar

Jury

De NPO Radio 5 jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hijlco Span, Petra de Joode en Manuëla Kemp hebben unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016 toe te kennen aan Rob de Nijs.

“Rob de Nijs is al meer dan 50 jaar een vaste factor binnen de Nederlandse popmuziek. Zijn oeuvre behelst tientallen noteringen in de Nederlandse hitparade. Met meer dan 35 albums op zijn naam bewijst de zanger dat hij zich tot de meest succesvolle artiesten van Nederland mag rekenen.”

De artiest wordt door de jury geroemd “om zijn muzikaliteit, zijn vakmanschap en zijn nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven, zowel op de plaat als in de theaters. Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een inspiratie gemaakt voor vele gevestigde en beginnende Nederlandse artiesten. De Nijs is een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige popmuziek.”

NPO Radio 5 Oeuvre Award

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.