NPO Radio 5

Living Next Door To Alice

  1. Nieuwschevron right
  2. Living Next Door To Alice

Terug naar het jaar 1977. Het is de week waar Smokie met 'Living Next Door To Alice' het nummer 'Sunny' van Boney M van de nummer

Onbeantwoorde liefde

'Living Next Door To Alice' is de meest populaire track van de band Smokie. Op 5 februari 1977 wist de band met deze hit Boney M van haar nummer één positie te veroveren met een nummer vol met spijt en liefde. Het nummer vertelt het verhaal over een jongen die al 24 jaar naast Alice woont. Al die jaren is hij al smoorverliefd op Alice, maar heeft het nooit durven te zeggen. Op een dag verschijnt er een limousine en gaat Alice er definitief vandoor. De jongen zijn hart is gebroken want he'll "never get used to not living next door to Alice".

Cover

Het nummer werd een gigantische wereldwijde hit en bereikte naast Nederland in nog 6 andere landen de nummer één positie. Het nummer is echter niet origineel geschreven voor Smokie. Nicky Chinn en Mike Chapman schreven het nummer namelijk voor een Australisch vocal harmony trio New World. Zij behaalden slechts de 35ste plaats in de Australische hitlijsten in 1972.

Gompie

Het nummer werd regelmatig door veel verschillende artiesten gecoverd en ook werd het nummer in veel verschillende talen opnieuw uitgevoerd. In Nederland kennen we ook een bekende cover die door Gompie werd uitgebracht. Deze feestkroegversie van het nummer werd uiteindelijk 'Alice, Who The F*ck Is Alice?' en wordt nu nog steeds regelmatig tijdens feesten gezongen.

En welke versie vindt u beter? Laat het ons weten in een reactie.