NPO Radio 5

Podcast-tip: Frank Sinatra, 'Godfather of Music'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Frank Sinatra, 'Godfather of Music'

In de jaren 40 was hij een van de eerste jukeboxhelden, maar in de jaren 50 ging het bergafwaarts met de beroemdheid van Frank Sinatra. De enigen die hem toen hielpen waren zijn jeugdvriendjes uit de Italiaanse wijk van New Jersey, Hoboken. In de jaren 60 viel hij terug op die vrienden, inmiddels grote jongen in de Maffia...

Soundcheck

In zijn jarenlange radio-carrière sprak Peter van Bruggen met alle groten uit de nationale en internationale popscene. Hij reed met ze mee naar optredens, zat met ze in kleedkamers en was bij hen thuis.

Van al die ervaringen maakt hij portretten in de NPO Radio 5 podcastserie Soundcheck.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.