Naar homepage
NPO Radio 5

Het verhaal achter 'It's All Over Now'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'It's All Over Now'

Wat is het verhaal achter de hit 'It's All Over Now van The Rolling Stones? Lees het hier.

Cover

'It's All Over Now' geschreven door The Rolling Stones? Nee het is een cover! Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen door de Amerikaanse R&B band The Valentinos. Het nummer is geschreven door Bobby Womack en diens schoonzus Shirley Womack.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chess Studios

De New Yorkse diskjockey Murray the K maakte de Engelse groep attent op het nummer. De Stones waren gelijk enthousiast en vonden het in hun eigen repertoire passen. De mannen hebben het nummer tijdens hun eerste US tour opgenomen in Chess Studios in Chicago.

In de studio heerst opperste concentratie:

Stones Csgsdfghess Records

Geld maakt gelukkig?

Schrijver Bobby Womack was helemaal niet blij met de versie van The Rolling Stones. Zijn teleurstelling duurde echter niet lang. Hij kreeg er namelijk goed voor betaald! Womack probeerde vervolgens meer nummers te 'verkopen' aan The Rolling Stones. Zie hieronder Keith en Womack:

Bobby Womack with Ronnie 008

Hurry!

In de tijd dat 'It's All Over Now' werd opgenomen waren The Rolling Stones al enorm populair! Alle gillende fans waren op zoek naar meer nummers! De Stones wisten het wel: vanaf het moment dat Murray the K het nummer speelde tot aan het uitbrengen zat maar drie weken. Een snelle klus! Luister hieronder naar het live-optreden van 'It's All Over Now' (tussen alle gillende fans door):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.