NPO Radio 5
KRO-NCRV

Winnaar Ere Zilveren Reiss Microfoon over werk als zenderstem

foto: BertOp5foto: BertOp5
  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaar Ere Zilveren Reiss Microfoon over werk als zenderstem

Ze zijn het visitekaartje van een radiozender. Waar vroeger de omroep(st)ers de luisteraars welkom heetten en de programma’s aankondigden zijn dat nu de zenderstemmen. Van sommigen ken je de naam, heel veel anderen herken je alleen aan hun stem en de manier waarop ze praten. Bert Kranenbarg praat met Hans Hoogendoorn, Eline la Croix en Bart van Gogh over hun bijzondere vak.

Collage van portretten van Eline la Croix, Bart van Gogh, Hans Hoogendoorn en Bert Kranenbarg

foto: BertOp5

Foto: (vlnr) Eline la Croix, Bart van Gogh, Hans Hoogendoorn, Bert Kranenbarg & Eline la Croix

Hans Hogendoorn is de nestor, de senior

Bijna vijftig jaar lang kleurde zijn donkerbruine stem NPO Radio 1. Sinds januari van dit jaar is hij alleen nog in Met Het Oog Op Morgen te horen. Hij begon bij zeezender Radio Noordzee en stelde zijn stem maar één keer ter beschikking aan een reclamespot…. voor brood.

Eline La Croix was DJ op 3FM

sprak toen toevallig een keer iets in en werd daardoor zenderstem voor 3FM. Later ook voor NPO Radio 2, NPO Radio 5 en Decibel. Op dit moment is ze te horen bij Sunlite, Classicnl en Radio Gelderland.

Bart van Gogh werkt al zijn hele leven als vormgever

Hij maakt jingles en tunes voor zenders en omroepen in binnen- en buitenland. Hij gebruikt ook zijn eigen stem als instrument: jarenlang was hij dé stem van Sky Radio. Ook was hij te horen als zenderstem van Radio West.

Beluister nu de aflevering - RadioReuzen

Ontdek meer van de podcast RadioReuzen

Eerder al maakte Bert Kranenbarg (BertOp5, KRO-NCRV) in deze serie portretten over onder meer Met het oog op morgen, Cappuccino van Sjors Fröhlich, De Meurders Methode over Felix Meurders, Ochtendshows met Edwin Evers, de Arbeidsvitaminen, Radionieuws en Hitlijsten.

Gerelateerde podcast

RadioReuzen

RadioReuzen