Goeiedag Haandrikman!
MAX

Aftellen naar het Songfestival: Michelle

foto: ANP/MAXfoto: ANP/MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen naar het Songfestival: Michelle

Het Eurovisie Songfestival komt naar Nederland. Over 20 dagen is de grote finale en is Rotterdam even het middelpunt van Europa. Bert Haandrikman is liefhebber van het Songfestival en duikt de mooiste festivalklassiekers uit het archief.

Twintig jaar geleden vertegenwoordigde Michelle Courtens Nederland op het Eurovisie Songfestival. Dat deed zij met het breekbare nummer Out on my own. Blootvoets zong zij haar nummer midden op het grootse podium in Kopenhagen, waar het songfestival in 2001 werd gehouden.

Nederland opende de avond en dus moest Michelle als allereerste het podium op. "Het was ongelooflijk spannend. Het was groots, de vloer was koud en ik moest ontzettend nodig naar de wc", herinnert Michelle zich. "Maar het was vooral prachtig om mee te maken."

In Nederland scoorde Michelle met Out on my own een top 10 hit, maar tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival kwam het liedje niet verder dan de 18e plaats. "Of dat kwam omdat we als eerste moesten is moeilijk te zeggen", aldus Michelle. "Zoiets is moeilijk te analyseren. Op het songfestival kan het alle kanten op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benny Neyman

Inmiddels werkt Michelle in de zorg, maar de muziek is ze altijd trouw gebleven. Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival studeerde Michelle cum laude af aan het conservatorium. Ze ging aan de slag als celliste en zangeres en ze werkte onder anderen met zanger Sjors van der Panne.

Samen met zanger Remco van de Weerdt legt Michelle op dit moment de laatste hand aan een album met liedjes van Benny Neyman. "Remco kwam naar mij toe met de vraag of ik wilde helpen een aantal liedjes op te nemen. Het was in eerste instantie niet de bedoeling er iets mee te doen. Maar toen we een aantal nummers in een eigen jas hadden gestoken dachten we: hier zit meer in!"

De samenwerking resulteerde in een album vol liedjes van Benny Neyman dat op 9 juni, de 70e geboortedag van de zanger, uitkomt. "Ik kende de muziek van Benny Neyman niet, maar het is zo mooi. Ik ben er een beetje verliefd op geworden!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michelle over Out on my own en Benny Neyman

Bert telt af naar het Eurovisie Songfestival

Meer over het Eurovisie Songfestival hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur in Goeiedag Haandrikman! en vind je op Berts Facebook en Instagram.