Evergreens

Het verhaal achter '(Sittin' On) The Dock Of The Bay'

foto: Wikipedia - Stax Recordsfoto: Wikipedia - Stax Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter '(Sittin' On) The Dock Of The Bay'

Toen Otis Redding (9 september 1941-10 december 1967) met gitarist Steve 'The Colonel' Cropper (Booker T & the MG's) dit nummer schreef en opnames begonnen, was er nog geen refrein...

foto: Wikimedia creative commons

'Sausalito houseboat community'

Fluiten

Otis fluit aan het einde van de opname dan maar even een stukje. De kans een einde in te zingen komt echter niet. Otis Redding overlijdt 10 december1967 -drie dagen na de opnamen en zes weken voordat dit nummer uitkomt- in een vliegtuigcrash. Het laatste geluid wat we ooit van Otis Redding horen, wordt behouden in de single.

The Dock

Waar was deze werf? In Sausalito, in de buurt van San Francisco, waar Redding in 1966 wat optredens had. Hij kon kiezen tussen een hotelkamer en een woonboot: Hij koos het laatste.

Misschien was het wel deze buurt...

Evergreen

Het nummer zou de allereerste postume #1 hit in de Verenigde Staten worden, aan het begin van 1968. In Nederland piekt 'The Dock Of The Bay' op #6 in de Top 40. In 2022 stond Otis Redding op #151 in de Evergreen Top 1000 met de klassieker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST