Evergreens

Liedjesmeesters: Burt Bacharach

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Liedjesmeesters: Burt Bacharach

Burt Bacharach had 52 top 40 hits. Hij is daarmee mogelijk de belangrijkste schrijver in de popmuziek, die toch niet iedereen kent.

Jazz

Burt Bacharach heeft een achtergrond in jazz en dat hoor je terug in zijn liedjes. Ze zijn vaak muzikaal wat ingewikkelder dan die van zijn tijdgenoten, met gekke ritmes en melodieën. Desalniettemin zing je de meeste zo mee.

Hal David

De tekstschrijver met wie hij een zeer succesvol duo vormde is Hal David. Met name in de jaren 60 scoorden de twee hit na hit, vooral met de liedjes die ze schreven voor Dionne Warwick.

The Carpenters

Behalve voor Warwick schreef Bacharach onder meer liedjes voor The Carpenters, Aretha Franklin, Tom Jones, Dusty Springfield en Luther Vandross.

Succes

Burt Bacharach had maar liefst 52 Top 40 hits. Jazzmusici waren bovendien gek op zijn nummers en onder andere Wes Montgomery en Stan Getz speelden zijn nummers.

Compliment

Bacharach dineerde eens met Miles Davis, die één van Burts liederen 'een geweldig nummer'noemde. Dat was voor Bacharach een belangrijk compliment, ondanks al het succes dat hij al had.

Onderstaand een héél kleine selectie van wat Burt Bacharach ons allemaal heeft gebracht.

(Pas op! Meezinggevaar.)

Anyone Who Had a Heart

The Look of Love

Close to You