Evergreens
KRO-NCRV

Podcast-tip: Het stormde bij The Beach Boys

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Het stormde bij The Beach Boys

Door Brian Wilson veranderden de simpele surfliedjes van de strandjongens meer en meer in geniale tienersymfonieën, te mooi om nog te spelen op een podium. Maar ook een muziekgenie kan verstrikt raken in zijn eigen kluizenaarschap.

Quote

Je ziet de zon en de zee als je aan de strandjongens denkt. Maar er is storm voorspeld…

Peter van Bruggen

Soundcheck

In zijn jarenlange radio-carrière sprak Peter van Bruggen met alle groten uit de nationale en internationale popscene. Hij reed met ze mee naar optredens, zat met ze in kleedkamers en was bij hen thuis. Van al die ontmoetingen maakt hij een serie portretten in de NPO Radio 5 podcast Soundcheck.

The Life Of Brian (seizoen 3) is een ontmoeting met een oude bekende van NPO Radio 5 in Soundcheck, de podcast...

Beluister de aflevering nu:

#1 - The Beach Boys (S03) - Soundcheck

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.