Evergreens

Podcast-tip: Liefde, wijn en eerlijkheid met Rob de Nijs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Liefde, wijn en eerlijkheid met Rob de Nijs

Uit het archief van de KRO-NCRV podcast Soundcheck! Het is februari 1983. Buiten de Rietveldvilla van Rob en Belinda in Bosch en Duin ligt een man in de struiken...

Ze zijn aan hem gewend. Het roddelblad waar hij voor werkt zijn ze gaan beschouwen als een noodzakelijk kwaad. Je kan niet mèt hen, maar ook niet zonder hen. In de keuken staat Belinda, die nu elk moment haar baby kan krijgen, lamskoteletten met mosterdsaus te maken.

Beluister hoe het Peter verging:

Soundcheck

In zijn jarenlange radio-carrière sprak Peter van Bruggen met alle groten uit de nationale en internationale popscene. Hij reed met ze mee naar optredens, zat met ze in kleedkamers en was bij hen thuis. Van al die ontmoetingen maakt hij een serie portretten in de NPO Radio 5 podcast Soundcheck.

Daniel Dekker sprak in 2021 met Rob de Nijs voor NPO Radio 5:

VIDEO: Daniel Dekker op bezoek bij Rob de Nijs

VIDEO: Daniel Dekker op bezoek bij Rob de Nijs

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.