Dier & Natuur

Podcast-tip: Ecoducten, Weggegooid Geld?

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Ecoducten, Weggegooid Geld?

Eekhoornbruggen, dassentunnels... Zogenaamde ecoducten kosten een berg geld, maar zijn er voor de natuur! Zou je denken... Dat ging langs de A35 echter helemaal mis.

"Het is amateurisme van 100 onder nul."

De buurmannen Benny en Wulfert konden hun ogen niet geloven. Zonder dat ze het wisten werd er een ecobrug aangelegd vlak voor hun huis. Toen kwamen ze er ook nog eens achter dat de brug te smal is. Geen ree die eroverheen durft te huppelen:

#18 - Splinternieuw ecoduct te smal voor het wild - Weggegooid Geld

De podcastserie Weggegooid Geld stelt uitgaven aan de kaak

Weggegooid Geld is dé succesvolle rubriek uit het tv-programma Kanniewaarzijn! Jan-Cees ter Brugge en Stefan van der Hulst op een lichte en humoristische toon financiële missers met overheidsgeld aan de kaak.

Beluister de gehele serie

Weggegooid Geld

Weggegooid Geld

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.