Artiest

Patricia Paay - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Patricia Paay
Nederlandse zangeres (1949) die al ruim 30 jaar liedjes zingt, maar in verschillende hoedanigheden en met soms flinke tussenpozen. Van 'Je bent niet hip' tot 'Stars on 45', La Paay heeft niet voor niets de jurypositie bij Popstars gekregen....
Het debuut in de spotlight is in 1965 als nachtclubzangeres. Het balletje gaat dan snel rollen, en de singles 'Je bent niet hip' en 'Jij' (waarmee ze aan het Nationaal Songfestival meedoet) zijn populair. Na korte periodes in groepen (Heart, Himalaya), breekt Paay pas echt door in 1974, met discohits als 'Who's That Lady With My Man'. In 1983 stapt ze met zus Yvonne Keeley in de Star Sisters, een covergroep van de Andrews Sisters. Jaap Eggemont ziet er wel wat in en ze zingen mee op de hit 'Stars on 45'.

Liefde

Aan het einde van de jaren '80 wordt het stil rondom de Star Sisters. Paay ontmoet Adam Curry, en vertrekt met hem naar New York. In 1992 neemt ze met Rob de Nijs het nummer 'De Wereld' op. In 2003 belandt Patricia weer in de volle aandacht wanneer ze, inmiddels terug in Nederland, met haar echtgenoot de realitysoap Adam's Family opneemt. Een jaar later vertrekt ze met haar gezin naar Londen.

Jury

De laatste jaren is Patricia Paay te zien als jurylid voor de programma's Holland's Got Talent en Popstars. In 2009 komt er een nieuwe versie van 'Who's that lady with my man', in relatie te brengen met haar scheiding van Adam Curry na een huwelijk van 20 jaar. Ook kondigt ze aan voor de tweede keer (1984) in de Playboy te zullen poseren.