De MAX!
MAX

Songs in the Key of Life van Stevie Wonder

  1. Nieuwschevron right
  2. Songs in the Key of Life van Stevie Wonder

Het is de Week van de Jaren Zeventig. Elke dag behandeld De MAX! daarom een Classic Album.

Op dag twee behandelden we het met vier Grammy's bekroonde album: Songs in the Key of Life van Stevie Wonder.

Dubbel lp

Pas 26 jaar was Stevie Wonder bij het uitbrengen van zijn achttiende studio album. Een dubbel lp met 103 minuten en 23 seconden muziek. Bovendien komen er allerlei genres langs: funk, jazz, afrobeat, pop en zelfs klassiek georkestreerde violen.

Quote

Let's start living our lives, living for the future paradise

Stevie Wonder

Blind

Als Stevie Wonder bij zijn geboorte, twee maanden te vroeg, te veel zuurstof krijgt toegediend raakt hij blind. Later in zijn leven komt hij er op terug en zegt dat het moment een zegen is geweest. Doordat hij niets kan zien, is volgens Stevie Wonder zijn gehoor een stuk beter ontwikkeld dan bij een ziende.

Little Stevie

De bijnaam Little Stevie komt niet uit het niets, het multitalent krijgt al een platencontract voor zijn twaalfde verjaardag. Voor zijn eigen kleine meid schrijft hij het nummer: Isn't She Lovely.

Quote

I'm singing of love from the heart

Stevie Wonder

Bestseller

Alleen al in de Verenigde Staten werd het album 10 miljoen keer verkocht, het op één na bestverkochte album van dat jaar. Al was het in veertien andere landen wel de nummer één van het jaar. Bovendien heeft Rolling Stone Magazine Songs in the Key of Life op 56 gezet van de 500 beste albums ooit gemaakt.

Meer Stevie Wonder?

Het tweede Classic Album van de Week van de Jaren Zeventig zit er op. Wil je meer interessante feitjes, anekdotes en natuurlijk de muziek van Songs in the Key of Life? Luister dan de gehele uitzending terug!

De MAX!