De MAX!
MAX

Over Henkjan Smits en Manuëla Kemp

foto: MAX - Janita Sassen
  1. Nieuwschevron right
  2. Over Henkjan Smits en Manuëla Kemp

Manuëla Kemp en Henkjan Smits presenteren het radioprogramma: De MAX!

De MAX!

De MAX! is een programma met de beste muziek uit de afgelopen zeven decennia, met de nadruk op de jaren 60, 70 en 80. Kemp en Smits gaan iedere dag op zoek naar de beste plaat bij ‘het gevoel van de dag’, ontvangen actuele gasten én er komen bekende bands live optreden. Smits: "De MAX! is een programma waar de liefde voor muziek van af spat." Kemp: "En dat alles onder het motto‚ het is zes uur, zet je radio op De MAX!"

Quote

De MAX! is een programma waar de liefde voor muziek van af spat

Henkjan Smits

Henkjan Smits

Smits koos tijdens zijn geneeskundestudie om verder te gaan als muzikant. Als zanger-gitarist toerde hij met zijn band No Holding Back door heel Europa. In 1992 begon hij als plugger bij een platenmaatschappij. Daarna werd hij marketing manager en A&R-manager (talentscout). Hij contracteerde artiesten als Volumia!, Herman Brood en Kane. Vanaf 1999 werd Smits onafhankelijk platenproducer. Hij produceerde albums van onder andere André van Duin en Laura Fygi.

Henkjan verwierf in 2002 nationale bekendheid als juryvoorzitter van Idols. In de tien jaar die volgden zagen we hem als jurylid van diverse talentenjachten bij RTL4 en SBS6 en presenteerde hij programma’s voor SBS6. De stem van Henkjan is te horen in tekenfilms, speelfilms, commercials, bedrijfsfilms, hoorspelen, luisterboeken, radio etc.

Henkjan’s radioloopbaan begon in 2005 samen met Rob Stenders op Yorin FM. In 2016 keerde hij terug als presentator van Tijd voor MAX Radio, opgevolgd door De MAX, op NPO Radio 5.

Naast zijn radiowerk geeft Henkjan onder meer lezingen in het bedrijfsleven onder de noemer ‘Business X-Factor’.


Manuëla Kemp

Kemp (Kwadijk, 13 februari 1963) begint haar carrière als zangeres. In de jaren '90 maakt ze de overstap naar televisie voor de presentatie van o.a. Eigen Huis & Tuin, het Swingpaleis en De vrienden van Amstel LIVE.

Manuëla presenteerde tot 2018 samen met Henk Mouwe het ochtendprogramma Wekker-Wakker!. In 2018 hoor je haar elke werkdag tussen 18:00 en 20:00 in De MAX!, met Henkjan Smits.