De MAX!
MAX

Hotel California van de Eagles

  1. Nieuwschevron right
  2. Hotel California van de Eagles

Uit het archief! Elke dag tijdens de Week van de Jaren Zeventig van 2018 behandelde De MAX! een Classic Album.

Samenstelling

Het begon allemaal in 1971 met Don Henley, Glenn Frey, Bernie Leadon en Randy Meisner. Maar Bernie Leadon verlaat de band voordat het album dat we behandelen uitkomt. In december 1975 wordt aangekondigd dat hij wordt vervangen door Joe Walsh. Wie wel te horen is, is Don Felder, die in 1974 wordt toegevoegd aan de band.

Titeltrack

Na jaren van grote hits, stijf verkochte wereldtournees en heftige ruzie persen de Eagles er Hotel California uit. De titeltrack wordt door velen nog steeds gezien als de beste plaat aller tijden.

Quote

You can check out every time you like, but you can never leave

Eagles

Samenwerken

Dat de mannen van de Eagles muzikaal zijn is wel duidelijk als je Hotel California hoort, maar dat niet alleen. De leden hebben talloze samenwerkingen met andere artiesten. Zo hoor je Glenn Frey, Timothy B Schmit en JD Souther in het achtergrond koortje van Randy Newman's 'Short People'.

Quote

Take it easy. Don't let the sound of your own wheels drive you crazy

Eagles

Etta James

Een van de mooiste covers die er is gemaakt van een Eagles nummer is 'Take It to the Limit' door Etta James. Echt Eagles was het niet meer, maar de bluesversie was een groot succes bij het publiek. Ook de mannen zelf waren zeer te spreken over de cover.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervuiling

Hotel California eindigt met 'The Last Resort', een prachtig nummer met een boodschap: