Bijpraat

Jaren 80 kijktips

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaren 80 kijktips

Heb je tijdens De Week van de Jaren 80 zin gekregen in nog meer eighties? Dan zijn deze NPO Start televisieseries misschien iets voor jou.

Simple Minds: Everything is possible

Documentaire over de meest invloedrijke Schotse band in de geschiedenis: de newwaveband Simple Minds. Zanger Jim Kerr en gitarist/songwriter Charlie Burchill groeien op in een torenflat in het grauwe Glasgow van de jaren zestig...

Kerwin

De driedelige docuserie KERWIN vertelt het verhaal van Kerwin Lucas, die slechts 15 jaar oud is geworden. Het is 40 jaar geleden dat hij op straat in Amsterdam werd doodgestoken door een skinhead.

1985 (VPRO)

1985 volgt de vrienden Marc en Franky, en diens zus Vicky in de turbulente jaren 80. Marc en Franky verhuizen naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Al snel worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een programma over de jaren tachtig (VPRO)


Journalist en historicus Teun van de Keuken onderzoekt de jaren tachtig, steeds samen met een copresentator die persoonlijk betrokken is bij het onderwerp van de aflevering. Een Vietnamese bootvluchteling, een kind onder de evenaar, een Joegoslavische sporter en een straaljagerpiloot.

De verschrikkelijke jaren tachtig (VPRO)


Het negenjarige meisje Piet doet pogingen zich staande te houden binnen de absurde realiteit van een woongroep in de jaren tachtig. Als de kinderbescherming de kinderen uit huis dreigt te plaatsen, realiseren de volwassenen zich dat er iets moet veranderen en dat het pijnlijke verleden niet langer onbenoemd kan blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.