Bijpraat
KRO-NCRV

Marcella Mesker (NOS) wint Theo Koomen Award

foto: Stefanie van Ulft Fotografiefoto: Stefanie van Ulft Fotografie
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcella Mesker (NOS) wint Theo Koomen Award

Tennisverslaggever Marcella Mesker (NOS) ontvangt Theo Koomen Award voor het mooiste sportverslag van het jaar.

Finale

Tennisverslaggever Marcella Mesker heeft op woensdag 18 januari in de uitzending van BertOp5 (KRO-NCRV | NPO Radio 5) de Theo Koomen Award 2022 in ontvangst genomen, uit handen van juryvoorzitter Evert ten Napel. Mesker kreeg de prijs voor het mooiste sportverslag van het afgelopen jaar voor haar verslag voor de NOS op NPO Radio 1 van de finale van het tennistoernooi van Rosmalen op 12 juni 2022. Tim van Rijthoven won dat toernooi en het betekende zijn grote doorbraak.

Sfeer

Marcella Mesker vond het een grote eer: “Ik heb heel veel reacties gekegen, het is toch wel ongelofelijk wat dat oproept. Theo Koomen is toch nog steeds een legende in zijn vak en heel eervol om daarmee vergeleken te worden. En vooral ook de namen die de award eerder wonnen.”

Marcella Mesker wordt door de jury geroemd om de uitstekende manier waarop zij relevante informatie en sfeer overbrengt naar de luisteraars. “Zij beschrijft de overwinning van Tim van Rijthoven op favoriet Daniil Medvedev op een professionele, toegankelijk manier, maar weet met haar enthousiasme ook duidelijk te maken hoe sensationeel de overwinning is. Marcella Mesker gebruikt de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan als proftennisster en weet die goed gedoseerd te verweven in haar verslagen. Daarbij creëert zij bij zowel tennisliefhebbers als tennisleken een herinnering voor altijd van deze historische zege van Tim van Rijthoven.”Theo Koomen

De prijs, vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is tien jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg. Eerdere winnaars zijn o.a. Andy Houtkamp, Jack van Gelder, Gio Lippens, Olav Mol en Léon Haan, de winnaar van vorig jaar voor zijn verslag van de gouden medaillerace van Sifan Hassan op de 10.000 meter op de Olympische Spelen in Tokio. In 2019 ontving Mart Smeets de Theo Koomen Oeuvre Award.

Uitreiking Theo Koomen Award door juryvoorzitter Evert ten Napel:

Video niet beschikbaar

Een week voor de uitreiking: Marcella Mesker in de uitzending van BertOp5 'overvallen' met het winnen van de prijs:

Video niet beschikbaar