BertOp5
KRO-NCRV

BertOp5 live vanuit de loods van Stichting Jarige Job

foto: kro-ncrv
  1. Nieuwschevron right
  2. BertOp5 live vanuit de loods van Stichting Jarige Job

Het is één grote verjaardag hier vandaag in Rotterdam. KRO-NCRV pakt uit door in te pakken voor stichting Jarige Job. Wij maken een lief gebaar voor kinderen in armoede die hun verjaardag niet kunnen vieren. En we maken daar een feest van. Met slingers, ballonnen, traktaties voor op school, kado’s.

BertOp5

Quote

Er leven ongeveer 315.000 kinderen in Nederland in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen, ongeveer 2 per basisschoolklas

Geef ook een verjaardag

Dit is een bijzondere aflevering van BertOp5. Tot zes uur zijn we te gast in het hoofdkwartier van stichting Jarige Job. Dat is een grote dubbele loods in de oude Van Nelle-fabriek in Rotterdam. Unesco werelderfgoed.

Hier gaan collega’s van de KRO-NCRV dozen in elkaar plakken, die dozen beginnen leeg en worden gevuld met een groot kado en een klein kado, een kinderboek, traktatie voor op school, taart, pannenkoeken, slagroom, slingers, ballonnen. Dat allemaal omdat ieder kind in Nederland gewoon zijn of haar verjaardag moet kunnen vieren. Ook als daar thuis eigenlijk geen geld voor is.

Wat feiten en cijfers over Stichting Jarige Job:
Er leven ongeveer 315.000 kinderen in Nederland in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen, ongeveer 2 per basisschoolklas. Vorig jaar deelde Stichting Jarige Job meer dan 149.000 verjaardagsboxen uit. De boxen worden in samenwerking met voedselbanken en PostNL bezorgd. Het team van de stichting bestaat uit 136 vrijwilligers die zich samen met een kleine groep vaste werknemers elke dag inzet om kinderen die leven in armoede toch een onvergetelijke verjaardag te kunnen bezorgen.

hieronder zie je een kleine selectie van sfeer foto's gemaakt tijdens de locatie uitzending van o.a onze collega Anita Witzier die mee heeft geholpen met inpakken en van Huib Lloyd, oprichter en directeur van stichting Jarige Job.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.