Arbeidsvitaminen
AVROTROS

Ronnie Spector vertelde Hans Schiffers over haar problematische tijd met Phil Spector

foto: ANP/EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Ronnie Spector vertelde Hans Schiffers over haar problematische tijd met Phil Spector

Op 12 januari 2022 is Ronnie Spector op 78-jarige leeftijd overleden. Ze was wereldberoemd van de meidengroep The Ronettes. Ronnie was zes jaar getrouwd met de legendarische Phil Spector. Hans Schiffers vergeet nooit hoe ze hem vertelde dat ze jaren achter slot en grendel zat en uiteindelijk wist te ontsnappen aan zijn greep.

In 2006 spreekt Hans Schiffers Ronnie Spector voor een interview over haar leven met Phil. Ronnie begint het gesprek door te vertellen over hun bijzondere ontmoeting, hoe Phil verliefd raakt op haar stem en daarna op Ronnie zelf. Al snel neemt de liefde echter een problematische wending. Zo wordt Ronnie praktisch opgesloten in het landhuis van Phil.

Quote

Everything I did was once, the cook took me. He said: “Phil said to take you to the grocery store, and think of anything from candy to steaks. Whatever you want.” I did not know that would be the last time I would be out.

Ronnie Spector over haar tijd in opsluiting

De ontsnapping

Ronnie mag geen bezoek ontvangen in het landhuis, zelfs de andere zangeressen van the Ronettes zijn niet welkom. Alleen haar moeder mag het huis betreden. Het is dan ook met haar moeder dat Ronnie een plan beraadt om te ontsnappen. Wat het ook gaat kosten, hoe moeilijk het ook zou worden, ze moet daar weg.

Spector

Waarom heeft Ronnie nog altijd de achternaam Spector gehouden? Zelfs na deze verschrikkelijk tijd mee te hebben gemaakt. Het hoort bij haar vertelt ze, deze naam is erkenning voor Ronnie en voor haar werk en wat ze heeft neergezet. Het brengt bekendheid met zich mee want met deze naam weten mensen wie ze is.

Het hele gesprek tussen Hans Schiffers en Ronnie Spector, met uitgebreide anekdotes, beluister je via de knop hieronder:

Arbeidsvitaminen

Je hoort Arbeidsvitaminen met Hans Schiffers iedere werkdag tussen 09:00 en 12:00 uur op NPO Radio 5.