Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: halfzus Tonnie van der Voort

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: halfzus Tonnie van der Voort

"ik hoop dat deze stap goed is en dat ze ervoor openstaat..."

We weten inmiddels hoe de achternaam van Tonnies moeder wordt geschreven: Delfgou! Zou Tonnie misschien ook zo zijn gaan heten? Wie brengt Jans halfzus Tonnie dichterbij? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Jans hele verhaal in de uitzending van 7 april 2024.

Het verhaal
Jan ziet zijn halfzus Tonnie van der Voort alleen de eerste vijf jaar van zijn leven. Ze hebben dezelfde vader, maar een andere moeder. "Haar moeder was Jennie Delfgou of Delfgauw, de eerste vrouw van mijn vader Jan van der Voort. Ik heb mijn halfzus 58 jaar geleden voor het laatst gezien. Ze verdween op een gegeven moment uit ons leven. Ik vermoed dat ze bij haar moeder terecht kwam. Later hoorde ik mijn ouders nog wel eens zeggen dat ze Tonnie hadden zien lopen met haar moeder in Utrecht, maar verder werd er nooit over gesproken. Je wordt zelf natuurlijk ouder en nu vraag ik me vaak af hoe haar leven vergaan zou zijn. Ik ben heel erg benieuwd naar haar."

Jan probeert zich de weinige momenten met Tonnie te herinneren. "Ze was tien jaar ouder dan ik, ik was nog hartstikke jong. Ze heeft nog een zus Joke, ook een halfzus van mij. Maar Joke had ook geen contact met Tonnie. Ze was eigenlijk nooit echt in onze familie en dat vind ik heel jammer." Jan hoopt dat zijn poging om Tonnie te vinden iets positiefs zal opleveren. "Misschien is zij totaal niet geïnteresseerd in mij, maar ik hoop dat deze stap goed is en dat ze ervoor openstaat..."

Aanknopingspunten
* Tonnie van der Voort
* geboren rond 1950
* haar moeder heette Jennie Delfgou
* haar vader heette Jan van der Voort
* ze heeft een zus Joke (maar daar heeft zij geen contact mee)
* Tonnie is geboren op de Goeman Borgesiuslaan in Utrecht
* mogelijk woont ze nog altijd in Utrecht
* als kind woonde ze een tijdje in een kindertehuis in Zutphen

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend