Adres Onbekend
KRO-NCRV

biologische vader Paul

  1. Nieuwschevron right
  2. biologische vader Paul

Onze Amy-Lee mocht mee naar de DNA-test met Martijns mogelijke halfzus...

Na Martijns oproep meldt zich een vrouw die zegt zijn halfzus te zijn. Onze verslaggever Amy-Lee de Boer mag bij het spannende moment van de DNA-test zijn. In de uitzending van 29 december 2019 hoor je onder meer nooit eerder vertoond materiaal van deze spannende reportage. De hele podcast beluister je via Spotify, iTunes of klik op deze link.

Het verhaal
De 26-jarige Martijn weet sinds een paar jaar wie zijn biologische vader is: “Mijn moeder heeft me altijd verteld dat ik het resultaat was van kunstmatige inseminatie. Maar ik wist dat er iets niet klopte. Een paar jaar geleden heeft ze me de waarheid verteld. Ik ben de zoon van een Spaans-Nederlandse vader.”

De moeder van Martijn woont eind jaren tachtig in Zwolle. Ze is dan 39 jaar. “Ze was net een paar jaar gescheiden en woonde alleen in Zwolle. In café De Stoof leerde ze Paul kennen. Ze heeft een dag met hem opgetrokken en ze is zwanger van hem geraakt. Daarna heeft ze hem nooit meer gezien. Hij weet dus ook niet dat hij ergens een kind heeft rond lopen.”

Veel kan ze Martijn ook niet vertellen over zijn vader. “Hij was in Zwolle bij familie of vrienden op bezoek. Hij had een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. “Mijn moeder zegt altijd dat ik sprekend op hem lijk. Ook weet ze nog precies te vertellen wat hij die dag droeg: zwarte leren mocassins en een blauw jasje. Grappig genoeg zijn dat dingen die me aanspreken, omdat ik kleding ook heel belangrijk vind.”

Aanknopingspunten:
* Paul (achternaam onbekend)
​* geboren omstreeks 1950
* kwam in 1989 in café De Stoof in Zwolle
* heeft een Spaanse vader en een Nederlandse moeder
* tweetalig opgevoed
* zwart haar, donkere wenkbrauwen en droeg zwart leren mocassins en een blauw jasje