Op Zoek Naar Podcast

In Op Zoek Naar beleef je van begin tot eind de meest spraakmakende zoektochten uit Adres Onbekend, het eerste zoekprogramma van Nederland.

Podcasts afleveringen

#7 - Jan wacht al 80 jaar op familie

Jan Weeda is door zijn moeder naar het weeshuis gebracht in Rotterdam in 1940. Zijn hele leven, al meer dan 80 jaar, hoopt hij dat er ergens familie opstaat. Als de naam Weeda ergens valt, veert hij op. En gaat weer zitten. Wij maken werk van zijn ultieme wens..

#6 - Ik had het spel nog nooit gespeeld

Ida van der Geest is een vrouw van 90, die eindelijk toekomt aan haar zoektocht naar haar onbekende zoon. Als meisje van 17 was ze in de kost als huishoudhulp. Ze gaat naar de dokter met klachten als misselijkheid en duizeligheid. De dokter weet meteen wat ze mankeert: “Ida, je bent zwanger.” Ze is stomverbaasd, ze heeft wel een vriendje maar ze “heeft het spel nog nooit gespeeld.” Plots herinnert ze zich vaag dat ze van de man waar ze de huishouding doet, een glas melk en een pilletje heeft gekregen.”.

#5 - Op zoek naar het afgestane elfde kind

Milton – is de zoektocht naar het elfde kind van moeder Eline. Moeder bleef eind jaren 60 met tien kinderen achter in Paramaribo toen vader naar Nederland reisde om werk te zoeken. Drie jaar later reisde moeder hem na. Ze was zwanger van een vriend in Suriname. Onder druk stond ze haar kind af..

#4 - Op zoek naar de jongen die bij het ongeluk van mijn zus betrokken was

Katinka verloor in 1989 haar zusje Maeve. Op weg naar school is ze met haar fiets geschept door een jonge automobilist. Op de Franse Kampweg in Bussum. Het was niet zijn schuld. De familie vraagt zich al jaren af wie die jongen was en hoe het nu met hem is..

#3 - Op zoek naar de vader van Martijn

De moeder van Martijn heeft hem altijd verteld dat zijn vader een Spanjaard is, herkenbaar aan een blauw jasje en mocassins met kwastjes. Maar is dat wel zo?.

#2 - Op zoek naar de broers en zussen van Teunis

We treffen Teunis op zijn 62 verjaardag waarbij zijn deur altijd open staat voor zijn 10 broers en zussen die allemaal ook zijn afgestaan..

#1 - Op zoek naar de vader van Diana

Diana zoekt haar hele leven naar die ene man die ze nooit gekend heeft: haar vader. Een naam heeft ze niet. Het enige dat ze weet is dat hij blond haar had vroeger, blauwe ogen en een gehandicapte broer..