Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Raymund

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Raymund

“Ik krijg er rode oortjes van dat ik je aan de telefoon heb.”

Raymund zou naar Zeeland zijn verhuisd. We vinden een R. van den Brink in Kruiningen. Wanneer we bellen neemt er niemand op, dus besluiten we een buurman in te schakelen: “Ik ga op de uitkijk staan hoor!” Later proberen we het nog eens en dan neemt de vrouw van Raymund op. Hij komt toevallig net thuis en wil aan de telefoon komen. Wies kan het bijna niet geloven: “Wat leuk dat ik je na al die jaren weer eens kan spreken. Ik krijg er helemaal rode oortjes van!” Na de uitzending kunnen Wies en Raymund rustig met elkaar bijpraten. Binnenkort gaan ze elkaar weer voor het eerst ontmoeten…

Het verhaal
Wies is op zoek naar haar eerste vriendje van vroeger. Het was niet zomaar een vriendje: Raymund van den Brink was een jongen uit de buurt, die ze al va jongs af aan kende. Wanneer ze twaalf jaar oud zijn, krijgen ze verkering. Wat begint als kalverliefde, groeit uit tot meer: een verkering die maar liefst negen jaar duurt!

Raymund komt maar wat graag bij de Indische familie van Wies over de vloer. Andersom komt Wies ook veel bij hem thuis. Dat ging gemakkelijk, want ze wonen bij elkaar om de hoek in Amsterdam. “We hebben echt serieuze verkering gehad. In die 9 jaar verkering gingen we vooral motorrijden, want dat was zijn passie.”

Maar het bijzondere contact tussen Wies en Raymund stopt abrupt aan het einde van die negen jaar verkering. Raymund zit dan inmiddels bij het leger en moet naar Duitsland. Bij zijn thuiskomst vinden zijn ouders ineens een fotootje van een onbekend meisje in zijn broekzak. Het blijkt te gaan om een Nederlandse tandartsassistente op wie Raymund verliefd is geworden. “Zijn ouders kwamen met dat verhaal bij mijn ouders en toen ging het uit.”

Nadat Raymund met zijn ouders kwam opbiechten dat hij een ander had, heeft Wies hem nooit meer gezien. “Ik ben benieuwd hoe zijn leven is gelopen en ik zou hem graag nog een keer spreken.”