Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Dennis vond pleegouders Scharroo

foto: NPO Radio 5
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Dennis vond pleegouders Scharroo

"Ik zag opeens mijn eigen Dennis op televisie!"

Talkshow M

Deze week was Ron te gast in de talkshow M (KRO-NCRV). Ook Dennis en zijn teruggevonden pleegmoeder Letty schoven aan om hun verhaal te doen. Het verhaal riep herkenning op en er kwam een bijzondere reactie binnen... Ageeth, die al een tijd geleden een zoektocht naar kinderen uit kindertehuis St. Anna uit Halfweg bij ons indiende, zit met open mond te kijken naar de tv-uitzending: "Dennis is een van de kinderen die ik zoek! Ik zag mijn eigen Dennis op tv!".

Gerelateerde podcast

Uit Het Oog

Uit Het Oog

Kindertehuis

In de uitzending van zondag 10 januari 2021 hoorde je de hereniging tussen Dennis en Ageeth. En we roepen natuurlijk op voor meer kinderen uit het kindertehuis in Halfweg.

Weet jij meer? Bel 0800 3030300 en zoeken@adresonbekend.nl.

Dennis Chandler zoekt zijn voormalige pleegouders - 1

Dennis Chandler zoekt zijn voormalige pleegouders - 2

Dennis Chandler zoekt zijn voormalige pleegouders - 3

Dennis Chandler zoekt pleegouders Scharroo

Dennis Chandler zoekt pleegouders Scharroo - 2

De zoektocht

Na de uitzending van vorige week belt Henk Scharroo met de tip dat Aad Scharroo met zijn nieuwe vrouw Lijntje de Jong in Leidschendam woont. Via buren krijgen we een telefoonnummer en Lijntje neemt op. Ze weet wel van Dennis en wanneer we Aad aan de telefoon hebben, blijkt dat hij ook naar Dennis gezocht heeft: “Ik heb altijd een foto van hem in de woonkamer staan, daar kijk ik iedere dag naar. Ik dacht ook: ‘misschien wil hij ons wel helemaal niet meer zien, want wij hebben hem toch laten gaan’.” Hij is blijverrast en wil Dennis graag ontmoeten. Hij komt naar de studio en omhelst Dennis als een verloren zoon die hij weer in zijn armen neemt: “Kijk nou eens. Wat ben jij mooi geworden!”

Aad is inmiddels getrouwd met Lijntje, maar hij heeft nog wel contact met Letty, de voormalige pleegmoeder van Dennis. Zij heeft een brief voor hem geschreven waarin staat dat hij contact met haar mag opnemen en dat ze hoopt dat het goed met hem gaat. Binnenkort gaat Dennis ook Letty zien…

We bellen alle nummers af in het telefoonboek op de naam Scharroo, maar hebben nergens beet. We hopen dat men Dennis op de radio hoort en het verhaal herkent. Dat gebeurt gelukkig! Aan het einde van het programma worden we opgebeld door een familielid met de naam Scharroo. Hij zegt: “De familie die jullie zoeken die ken ik! Jullie zoeken Aad en Letty, maar die zijn inmiddels uit elkaar. Aad is hertrouwd en woont in Leidschendam.” Daarmee hebben we eindelijk de voornamen van de pleegouders van toen en kunnen we verder zoeken. Dennis’ ogen stralen wanneer hij dit nieuws hoort: “Het zou zo mooi zijn als zij gevonden worden!” Hopelijk weten we binnenkort meer…

Het verhaal

Dennis denkt de laatste tijd vaak terug aan zijn eerste levensjaren. In die fase van zijn leven woonde hij gedurende korte tijd bij de Familie Scharroo uit Den Haag, waar hij onder nare omstandigheden is weggeraakt. Hij heeft ze vervolgens nooit meer teruggezien. Hij komt daar vanuit een kindertehuis in Amsterdam terecht. Een leuk echtpaar met een jong zoontje dat een jaar ouder was dan Dennis. Plotseling overlijdt de zoon van Dennis’ pleegouders wanneer Dennis daar is. Dennis krijgt opnieuw tranen wanneer hij daar aan terugdenkt: “Ik hoor nog de ambulance aankomen met een hoop kabaal. Daarna raakte mijn pleegmoeder totaal overspannen en kon de zorg voor mij niet meer aan. Zij zei dat mij niet kon opvoeden nu ze haar eigen zoon verloren had. Mijn pleegvader wilde mij wel houden, maar dat is niet gelukt.”

Dennis noemt het een ‘tragische toestand’ waar hij nog best een tijd last van gehad heeft. Gelukkig komt Dennis uiteindelijk terecht in een fijn gezin, maar de herinneringen aan de familie Scharroo zijn altijd bij hem gebleven. Hij heeft ze nooit kunnen bedanken voor hun goede zorgen van destijds en de liefde die hij daar heeft mogen ontvangen. “Ik zou ook meer willen weten van de dood van hun zoontje. Ik weet niet eens waar hij aan is overleden. En ik zou ze graag een knuffel geven na al die tijd.”