Jerney Kaagman in Theater van het Sentiment

openhartig interview

Jerney Kaagman, die sinds 2007 lijdt aan de ziekte van Parkinson, praat met Jeanne Kooijmans in Theater van het Sentiment over haar toekomst, maar blikt ook terug op haar leven.

Heel Nederland smoorverliefd

"Half Nederland was smoorverliefd op jou", vertelt Kooijmans in Theater van het Sentiment. "Ik had het helemaal niet zo door dat er op die manier naar mij gekeken werd", aldus Kaagman. De zangeres scoorde met haar groep Earth & Fire verschillende hits in Nederland, waaronder met de prachtige evergreen 'Memories'. Hoe kijkt zij terug op dit succes? "Ik was niet bezig met beroemd worden, maar ik was bezig met zingen en met die band. Ik heb veel momenten gekend waarbij ik dacht: 'Goh, hoe kan dit nou gebeuren'", vertelt Kaagman. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Tevreden mens

Sinds 2007 lijdt Kaagman aan de ziekte van Parkinson. Hoe ziet zij de toekomst? "De toekomst is voor mij van de ene dag in de andere. Ik kan er niet meer van maken dan wat ik er per dag van produceer. Als je zegt: 'Zou jij het nog een keertje over willen doen?' Nee, dat is niet nodig. Ik heb het nog allemaal op een rij en dat maakt dat ik een tevreden mens ben", aldus Kaagman. 


"De toekomst is voor mij van de ene dag in de andere"


- Jerney KaagmanWie was haar grote voorbeeld vroeger? Luister hieronder: 

Jerney Kaagman: "Kansen moet je pakken"


Theater van het Sentiment
Presentatie: Jeanne Kooijmans
Elke zaterdag en zondag van 16.00 tot 18.00 uur


Delen