Op #1 in 1975: 'Sailing'


van Rod Stewart

08 september 2017 10:27

Weet je 't nog? Het weemoedige 'Sailing' van Rod Stewart was aan het einde van de zomer in 1975 een hit!

Opstapje voor een ander

Het lied is niet eens voor Rod Stewart geschreven: de dan nog onbekende band Sutherland Brothers & Quiver krijgt hiervoor de eer. Het lied doet echter niet veel voor de heren. Wanneer Rod Stewart 3 jaar later scoort met Sailing komen de 'Brothers' in het vizier. Zij scoren vervolgens hits met onder meer hun 'Arms Of Mary'.

Zo klinkt 'Sailing' van Sutherland Brothers & Quiver:Heimwee

Voor Rod Stewart heeft het lied een speciale betekenis: Hoge belastingen hebben de Britse zanger inmiddels naar de Verenigde Staten doen verhuizen, maar dat maakt het gemis naar zijn thuisland alleen maar groter.

Geen druppel

Het lied is opgenomen in de beroemde Muscle Shoals Sound Studio, waar ook de Rollling Stones, Bob Seger en Paul Simon graag werkten. Volgens Stewart zelf is dit waarschijnlijk het enige lied dat hij compleet nuchter heeft ingezongen! Dit vanwege de drooglegging in de regio...

4 weken

Te vinden op het album Atlantic Crossing, was 'Sailing' in Nederland uiteindelijk vanaf 6 september 4 weken goed voor de top van de Top 40. Deze clip is in de wateren nabij New York opgenomen:
Laat een reactie achter
Plaats reactie0 reacties