Artiest

Freddy Quinn - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Freddy Quinn
Een Oostenrijkse schlagerzanger en acteur die in de jaren ’50 en ’60 gouden tijden beleeft. In Duitsland behaalt hij maar liefst tien keer de nummer 1-positie in de hitlijsten en is de eerste vertegenwoordiger van West-Duitsland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1956. Quinn duikt daarnaast ook in vele Duitse films, tv-programma’s en - internationale - musicals. De veelzijdige artiest verkoopt wereldwijd meer dan 60 miljoen platen.

Slager

Freddy Quin breekt in de jaren ’50 nationaal door met zijn single ‘Heimweh’, die maar liefst 38 weken in de hitlijst bivakkeert. Ook in de Benelux en Scandinavië breekt hij door en andere singles als ‘Junge Komm Bald Wider’ en ‘La Paloma’ blijken schlager-successen. Quinn vertegenwoordigt daarnaast West-Duitsland op het Songfestival in 1956.

New York

Wanneer rock’n’roll en popmuziek opkomt, legt Quinn zich ook toe op acteren en presenteren. Hij is te zien in talloze films en in musicals en is een graag gezien gast op tv. Hij blijft echter ook muziek maken. In 1981 staat hij zelfs in een uitverkochte Carnegie Hall in New York. Ondanks zijn leeftijd blijft Quinn nog altijd optreden. Hij komt in 2004 echter in opspraak vanwege belastingontduiking en wordt veroordeeld tot het betalen van een fikse boete en een voorwaardelijke straf.