Artiest

Sixpence None The Richer - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Sixpence None The Richer
Mierzoet harmonieus bandje uit Austin Texas dat in Nederland een eendagsvlieg scoort met 'Kiss Me'. Ze zijn christelijk, maar waag dat niet met ze te bespreken, want het geloof is geen issue voor Sixpence None The Richer.

Sixpence None The Richer is een passage uit Mere Christianity, een boek van C.S. Lewis. Het religieuze groepje, afkomstig uit Austin, Texas wordt een feit wanneer de 17-jarige Matt Slocum (gitarist) in contact komt met de 13-jarige Leigh Nash die regelmatig zingt in de kerk. De twee besluiten samen in 1993 Sixpence None The Richer op te richten, en een demo op te nemen.

Succes

Dit doen ze samen met bassist TJ Behling die er later voor vast bijkomt. Na een platendeal mogen ze het voorprogramma spelen voor 10.000 Maniacs, en in 1996 komt hun eerste maxi-single ('Tickets For A Prayer Wheel') uit. De tweede single van Sixpence, en tegelijkertijd ook soundtrack voor de film Bounce, 'Mercy Streets' wordt vrijwel direct een grote hit, en krijgt de titel 'Kiss Me' mee.

Etiket

De single wordt een heuse zomerhit. Ondanks dat de band niet wenst geassocieërd te worden met het geloof, komen ze toch niet makkelijk van dat etiket af. De band voornaamste inkomstenbron is optreden op religieuze festivals. Na 'Kiss Me' probeert Sixpence het succes van de single te evenaren met een cover van The La's 'There She Goes', maar het mag niet baten. De groep glijdt langzaam de vergetelheid in..

Nummers Sixpence None The Richer