Artiest

Ringo Starr - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Ringo Starr
Ringo Starr drumt in de wereldberoemde band The Beatles van 1962 tot 1970 tot de band uit elkaar gaat. Daarna begint hij een solocarrière, soms geholpen door zijn oud-collega’s. Door zijn Beatles verleden is hij een van de beroemdste musici uit de jaren 60.
Drummer Ringo Starr wordt in 1940 geboren in Liverpool als Richard Starkey. Hij is het minst prominente Beatles-lid, maar zingt (naar men zegt tegen zijn zin) zo nu en dan de lead op Beatle-opnames. 

Leven na de Beatles

Na het uiteenvallen van de Beatles in 1970 begint Starr een solocarrière met twee projecten. Het eerste album was Sentimental Journey, het tweede Beaucoup of Blues, een country-geörienteerde plaat. 

Succes

Starr scoort twee top 10-hits met de singles ‘It Don’t Come Easy’ in 1971 en ‘Back off Boogaloo’ in 1972. Het jaar daarop maakt Ringo met de hulp van de alle ex-Beatles het album Ringo. Twee singles worden nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Alweer een jaar later brengt Ringo Starr het volgende album uit: Goodnight Vienna. Dit album scoort bijna net zo goed als het voorgaande album. 

Excessieve levensstijl

Hij blijft albums uitbrengen, maar het succes neemt af. In 1983 is er voor zijn album Old Wave niet eens een distributeur te vinden in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft hij last van de kosten zijn excessieve levensstijl. In 1989 is hij uit de schulden. 

Ringo goes Christmas

In 1992 wordt hij gecontracteerd door Private Music, waardoor hij het album Time Takes Time kan uitbrengen. Zijn volgende album Vertical Man komt uit in 1998. Het jaar daarop maakt Ringo zijn eerste kerstplaat: ‘I Wanna Be Santa Claus’. Na het millennium komen er twee albums van zijn hand: Ringorama en zijn met recente album Choose Love.