Artiest

Giovanca - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Giovanca
De in Amsterdam wonende zangeres Giovanca werkt jaren als achtergrondzangeres. In 2008 komt ze voor het eerst met een soloplaat. De eerste single van haar debuut Subway Silence is 'On My Way'. Met deze single wordt ze 3FM Serious Talent en het nummer wordt veelvuldig op de radio gedraaid. Daarna gaat het snel met de carrière van Giovanca: meerdere optredens, tournees en cd's volgen.

Giovanca Desire Ostiana is de volledige naam van de in Amsterdam wonende zangeres die in 1977 in Alkmaar wordt geboren. Ze werkt jaren lang als studio- en achtergrondzangeres voor nationale en internationale namen als Relax,  Wouter Hamel, Typhoon, Tribute2BobMarley, Corey, Izaline Calister, Jhelisa Anderson, Terry Callier, Leon Ware en Benny Sings.

Solo

Giovanca zingt niet alleen maar werkt ook als model en ondertussen weet ze ook in 2007 haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam af te ronden. Mede dankzij Benny Sings en de platenmaatschappij DOX besluit ze dat het, na tien jaar als achtergrondzangeres te hebben gewerkt, tijd is voor haar solocarrière.

Subway Silence

Haar debuutplaat Subway Silence verschijnt in 2008 en is geproduceerd door Benny Sings. De eerste single van haar debuut Subway Silence is het vrolijke 'On My Way'. Met deze single wordt ze 3FM Serious Talent en het nummer wordt veelvuldig op de radio gedraaid. In 2009 wint ze de 3FM Serious Talent Award. Hiermee is ze onder andere een jaar lang verzekerd van airplay op 3FM.

'Free' en tweede keer 'On My Way'

Haar tweede single, 'Free', is een vrolijke opvolger. Ondertussen heeft Giovanca haar carrière lekker op de rails. In de herfst brengt Giovanca haar single 'On My Way' nog een keertje uit. De eerste release is tot stand gekomen met 3FM Serious Talent, maar ze is zo trots op deze plaat dat ze het tijd vond voor een re-release.

Bekroningen

Het gaat goed met Giovanca. Het harde werken wordt in maart 2010 beloond met een Zilveren Harp, de prestigieuze aanmoedigingsprijs in de Nederlandse muziekindustrie. Daar blijft het niet bij, want in dezelfde maand krijgt ze een Gouden Plaat voor Subway Silence uit handen van Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. Oprecht verrast schieten de tranen bij Giovanca in haar ogen.

While I'm Awake

In maart 2010 komt haar tweede album While I'm Awake uit. Deze wordt gepresenteerd in een bomvolle Melkweg. De winnares van de Serious Talent Award brengt daarvoor haar single 'Drop It' uit.Fotograaf: Yamandu Roos

Satellite Love, terug naar 70's

Giovanca brengt in september 2013 haar album Satellite Love uit. Op de opvolger van de succesvolle albums Subway Silence en While I’m Awake zal Giovanca teruggrijpen naar de 70’s. “The golden era of soul, latin, jazz, space and funk,” aldus Giovanca. De eerste single is het zwoele 'How Does It Feel'.