Artiest

Tears For Fears - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Tears For Fears
Roland Orzabal en Curt Smith zijn elkaars beste vrienden wanneer ze begin jaren '80 Tears For Fears oprichten. Ze zijn elkaars grootste vijand wanneer Smith in 1992 uit de band stapt. Daartussenin liggen hits als 'Shout', 'Everybody Wants To Rule The World' en 'Sowing the Seeds of Love'.

In de vroege dagen van de jaren ’80 is daar ineens Tears For Fears, een Brits popduo gevormd door Roland Orzabal en Curt Smith. De naam van de band is afgeleid van een therapie-soort waarbij patienten worden aangemoedigd om te huilen en slaan om gevoelens tot uiting te brengen.

Doorbraak

in 1983 verschijnt het album The Hurting en deze wordt twee jaar later opgevolgd door het tweede album Songs From The Big Chai . Dat album brengt onder meer de hits’Shout’, ‘Everybody Wants To Rule The World’ voort.

Op  het derde album, dat in 1989 verschijnt staat het nummer ‘Woman In Chains’. Dit wordt gezngen door Oleta Adams en heeft Phil Collins op de drums.

Ruzie

Na het derde album, beginnen de heren te kibbelen met elkaar. Orzabal zegt dat zijn muzikale partner de passie voor muziek is kwijtgeraakt en andersom beschuldigd Smith zijn collega er weer van dat hij geobsedeerd is door astrologie.

De heren brengen allebei nog een aantal soloalbums uit, maar deze worden geen groot succes.

Comeback

De heren begraven de strijdbijl en brengen in 2004 het album Everybody Loves A Happy Ending uit. Ze gaan zelfs weer op tournee!

In 2014 verschijnt er een EP met drie covers: ‘Ready To Start’ (Arcade Fire), ‘My Girls’ (Animal Collective) en ‘And I Was A Boy From School’ (Hot Chip).