Artiest

Carole King - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Carole King
Singer songwriter die behoort tot de absolute top van songschrijvers. King (eigenlijk Carole Klein geheten) start haar carrière met haar man Gerry Goffin in de beroemde Brill Building. Met dit songschrijvers kantorengebouw als uitvalsbasis schrijven ze minstens 100 hitsingles, waaronder 'You Make Me Feel Like A Natural Woman' van Aretha Franklin, 'Up On The Roof' van de Drifters en 'Pleasant Valley' van de Monkees.

Succes met Tapestry

Na haar matig succesvolle solodebuut Writer, is het in 1971 raak met Tapestry. Het album verblijft zes jaar in de Amerikaanse hitlijsten en bevat hitsingles als 'It’s Too Late', 'I Feel The Earth Move' en 'You’ve Got A Friend'. Tapestry heeft in Nederland nooit de albumlijsten gehaald en single 'It's Too Late' komt in 1971 niet verder dan de tipparade. Er worden meer dan 25 miljoen exemplaren van verkocht en staat daarmee in de lijst van 50 best verkochte albums ooit. Carole King ontvangt ook nog eens vier Grammy Awards voor het album.

Oh Carol

Neil Sedaka neemt in 1959 Carole King als inspiratiebron voor zijn hitsingle 'Oh Carol'. King reageert hierop met het liedje 'O Neil'. Haar antwoord is echter niet zo'n grote hit als 'Oh Carol'.